måndag, oktober 29, 2012

Saker som stör mig just nu

Vuxna människor som argumenterar på barns nivå, blandar barnordssammansättningar med grova svordomar och kallar dem man argumenterar emot, för allt möjligt dumt som allt åsyftar att dem man argumenterar emot, har en lägre intelligens. Vem är det som inte är så smart egentligen?

Är trött på politisk korrekthet. Hade folk varit raka så hade aldrig politisk korrekthet fått ett så starkt fäste att folk numera knappt vågar säga vad de tycker i rädsla för att bli anklagade för att vara än det ena, än det andra. Vem behöver yttrandefrihet när vi effektivt belägger varandra med munkavlar så effektiva att de gamla diktaturerna bara kan se på med häpnad. Jo du får säga vad du vill men bara så länge det är politiskt korrekt.

Ineffektiva system där man blundar för lösningar och fortsätter putsa mässingen på det sjunkande skeppet. Min hjärna är riggad så att den hela tiden söker effektivitet, att saker ska vara smidiga, funktionella, enkla och tydliga. Det ska bara fungera. Min hjärna får panik när saker är ineffektiva och maskineriet bara rör sig i snigelhastighet och det inte finns någon som tar ansvar. När de som har ansvar leker strutsar och fortsätter putsa mässingen på luftslottet.

Det är skönt att kunna släppa det man stör sig på med tanken att man bara kan göra så mycket av sin egen lilla tilldelade tårtbit och får göra det som gör den tårtbiten så fantastisk som det bara går. Det är lätt att gå vidare då. Kanske något som fler borde reflektera över, istället för att spy galla, dölja sig bakom fasader som förr eller senare falnar och polera något som kommer hamna på en mental havsbotten nära dig, snabbare än Titanic.

/Sanna som paddlar vidare i sin egenskapade ankdam och trivs väldigt bra med livet


Inga kommentarer: