söndag, augusti 08, 2010

Vulgomonopol!

Den senaste tiden har jag surfat runt på olika sidor med temat webshop+heminredning/trädgård och kan tragiskt konstatera att det går utför - ordentligt!

Saker som man en gång tyckte var fina och faktiskt kunde tänka sig att köpa längre fram i livet, har någon vulgomaffia lagt rabarber på, gett ett stilnamn och vulgoiserat (är det ens ett ord?) till den milda grad att man vill kräkas. Det har romantiserats, lagts till änglar, hjärtan och puttinuttig text!

Saker som man faktiskt fortfarande kan tänka sig är numera designade och kostar en halv njure. Hittade ett kombinerat fågelmatbord/fågelbad, snyggt, stilrent, inget fuff-fuff och trams - 1349:-!!! Jag hjälper gärna småfåglarna vintertid men inte för det priset, glöm det!

Problemet är att det är förbaskat svårt att hitta något annat. Vi bor vid havet och vill på något sätt ha det maritima i heminredning mm men utan en jäkla massa vulgoromantiserat trams och utan en massa båtar, fisknät och tjafs. Enkelt, rent, vackert, njutningsbart. Får nog bygga från färger helt enkelt för några andra medel verkar inte stå till buds om man vill undvika krypningar i kroppen.

Jag kan bara konstatera att jag inte tycker om inredning där puttinuttiga stenar med text, hjärtan, änglar, älvor, gordor allsköns andra figurer tar överhanden. Det är riktigt svårt att hitta en balans i denna djungel av "dekorations"-prylar/inredning när man letar efter inspiration och idéer. Till slut blir man så trött på alltihop att man bara skjuter det hela åt sidan.

Det finns jättefina saker men de drunknar i allt blaj. Det fick mig att undra vilka som har skapat detta vulgomonopol? Måste alla numera fylla sina hem med "shabby chick", änglar, textprydda stenar och hjärtan? Man kan ju nästan tro det när det är det enda som säljs. Jag vägrar!

/Sanna som hittar fina stenar på stranden - utan text!

1 kommentar:

Anonym sa...

Genial brief and this post helped me alot in my college assignement. Thank you as your information.