fredag, mars 05, 2010

Vad glad man blir

Igår började de bryta upp asfalt och gräva runt huset. Orsak - det ska dras fjärrvärme men inte till vårt hus, vi har redan. Det är till grannhuset. I fyra veckors tid ska de hålla på och dundra runt med maskinerna - underbart för en nattarbetare som behöver sova på dagarna!

Samtidigt bygger de om fastigheten på andra sidan gården och det slamrar där med. Det intressanta i kråksången är att alla fastigheterna inklusive den jag bor i, ägs av samma fastighetsägare och har det kommit ut någon som helst information om pågående fridstöringar? Nä! Däremot kom det en retroaktiv hyreshöjning för att hyresgästföreningen och fastighetsägaren höll på och käbblade i en halv evighet!

Hyresgästföreningen är ju också ett skämt! De gick ut starkt med att nu banne med skulle hyrorna sänkas, hyresvärden tog minsann ut överpriser och det kan ju även jag tycka att de gör. Fastighetsägaren ville däremot ha till en fet hyreshöjning och motiverade det med att det kostade med underhåll och fastighetsskötsel. Det är något vi aldrig ser röken av där jag bor och då ställer man sig frågande till hur man motiverade att man skulle ha betalt för något man aldrig utför från första början. Förhandlingarna drog ut på tiden och slutade med att fastighetsägaren fick som den ville. Det som är den svarta humorn i det hela är att hyresgästföreningen tycker att de har gjort ett bra jobb!!!! Helt otroligt att man inte ens lyckades förhandla fram att hyreshöjningen skulle börja gälla efter att förhandlingarna avslutats, istället blev den som sagt retroaktiv - sanslöst att man kan uttala sig om att man har gjort ett bra jobb efter en sådan sak.
funny pictures of dogs with captions
see more dog and puppy pictures

/Sanna som försöker ljudisolera så gott det nu går

Inga kommentarer: