lördag, oktober 09, 2010

Det rör på sig!

Det händer så mycket just nu och jag vet inte vart jag ska börja.
Vi har så smått börjat flytta. Varje gång vi åker ut till huset är lilla WEE så fullpackad som det bara går. Det ska bli väldigt skönt nästa vecka när Lyckans fina bil anländer och vi kan hyra ett släp och börja köra stora saker som möbler. Då kommer allt gå så mycket fortare och då kan man få lägenheten städad och helt fokusera på huset och hitta rutiner.

Fram tills dess så får man nöja sig med att göra småfix, planera, köra en fullastade WEE. Det var en mycket trevlig känsla att få upp den fina brevlådan. Den krävde dock en mindre ninja-insats. Brevlådorna är samlade på ett par ställen på gatan. Där vår låda hänger, råder en smärre anarki. Lådorna hänger huller om buller och några står för sig själv på egenuppsatta stolpar. Vår nya låda fick inte riktigt plats, när vi hade tagit ner den gamla. Men där fanns lite tom plats vid sidan av grannens så en snabb uträkning sade att om ma flyttade grannens låda en knapp dm så skulle vår få plats. Problemet var bara att där var en bult ivägen där vi ville hänga grannens låda.

Lite diskret måttagning i samband med att posten hämtades in och i lönndom förberedes insatsen i garaget. Två distanser sågades till, spik och skruvar stoppadess i fickan och vid väl vald tid, genomfördes insatsen i bästa ninjastil. Grannens låda åkte ner, distanser spikades upp och innan någon hann fatta vad som pågick var grannens låda åter upphängd och vår låda hängde prydligt intill. Om någon nu undrar över om grannen kommer klaga så har grannen sedan länge flyttat utomlands...

Brandsläckare, brandfilt och brandvarnare har vi sett till att få på plats. Efter en del klurande med varmvattnet insåg vi att blandaren i duschen hade sett bättre dagar. Mina föräldrar byggde hus 1977 och det var samma typ av blandare som de då satte in i huset som sitter i vårt nu lite mer än 30år senare. Den fungerar men det tar cirka en kvart innan den spottar ut något halvljummen ursäkt till vatten att duscha i. Ur kranen i handfatet intill, kommer det skållhett vatten. Tipset säger att det är temperaturmätare/givare/grunkare i blandaren som har lämnat in. Får plocka ner eländet så vi får rätt storlekar när vi ska köpa en ny.

Det som är absolut skönast är att vi nu har en trädgård. Eftersom vi inte har kunnat köra flyttlass i någon större utsträckning så har vi unnat oss att börja med en del arbeten där ute. Där finns massor att göra och när det väl är som vi vill ha det så kommer trädgården att vara väldigt mysig. Vi har konstaterat att vi har mycket grovarbete som måste göras innan dess och vi får väl ta det i små bitar så man inte fastnar.

Jag har nog sett för mycket på Arga snickaren men jag har faktiskt börjat göra en lista på vad som ska göras och hur lång tid det kan tänkas ta. Rätt intressant faktiskt, man tänker ju gärna att det nog bara tar si eller så lång stund. När man väl sätter sig ner och funderar på vad som ska göras i varje litet projekt, material som eventuellt ska köpas in och hämtas, föreberedande arbete mm då inser man hur lätt det är att man lurar sig själv. Inte undra på att folk kör fast i vansinniga renoveringsprojekt.

/Sanna som återigen släpar flyttlådor

1 kommentar:

Brandkvinnan sa...

Underbart att läsa :) Lycka till med huset :o)