Mmm supersugen, har lust att inventera köksskåpen omgående. Ska ha det mesta vad gällande sushiris, risvinäger, noriblad, soja mm Är nog mest saker som grönsaker, lax och stora räkor samt ägg som ska inhandlas. Det finns förvisso en sushirestaurang på gångavstånd men enda sedan vi hade sushiskola på en möhippa och hade en riktig sushikock som lärde oss hur man rullar och fixelidonar de vanligaste varianterna av sushi somvi västerlänningar verkar föredra så har jag tyckt att det är mycket roligare och godare att göra dem själv och då får man ju precis det man vill ha på dem också. Det som är lite synd med att göra dem själv är att man väljer bort vissa som ex de små risfyllda tofupåsarna (Inari? Blir alltid osäker) eftersom köper man hem sådan så får man så många i en förpackning och det är rätt kort hållbarhet och så slutar det med att man slänger mer än hälften och det är ett enormt slöseri.
Det som är extra kul med sushi är att allt kring maten är precis lika viktigt. Det ska vara färska och goda råvaror som skall skäras och formas till pefektion. Sedan skall allt läggas upp precis lika pedantiskt som maten har tillverkats så att ögat får njuta, njuta, njuta
/Sanna som är sugen men får nöja sig med att värma crabsticksbiffarna hon gjorde igår
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar